SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Pelejä puhelimelle
April 4th, 2014 by Roger

Puhelimelle saa valtavan määrän pelejä, osa hyviä, osa vähemmän mainioita. Suomalaiset peliyritykset ovat vallanneet alaa ensin Angry Birds pelillä ja sittemmin Supercell-yhtiön kahdella pelillä, Clash of Clans ja Hay Day. Erityisesti Japanissa on ihmetelty miten pieni maa Euroopan laidalta on onnistunut valloittamaan heidän puhelimensa niin hyvin, kun useimmiten japanilaisten pelimaku on ollut sen verran erilainen, etteivät samat pelit menesty sekä länsimaiden että Japanin markkinoilla.

Japanilaisten mielestä kiukkuiset linnut ovat ilmeisesti söpöjä. Angry Birds-pelit ovat myös erittäin pelattavia, ja niitä on julkaistu sen verran että luulisi kaikille löytyvän oma suosikki, vähän niin kuin vanhassa kissa-lorussa ”kissa maassa, kissa puussa, kissa hiipii illansuussa” katapultin avulla lentävät linnut ovet seikkailleet maassa ja avaruudessa, Riossa ja veden alla. Lataa heti puhelimeesi Angry Birds: Star Wars ja liity pekonipuolelle!

Rahapelejä voi pelata netissä, baarissa ja myös puhelimessa. Jos lataat puhelimeesi Betssonin uuden mobiilikasinon, pääset pelaamaan rulettia, korttipelejä ja videohedelmäpelejä näppärästi puhelimen näytöllä. Sovellus on ilmainen, rekisteröityminen on ilmaista ja pelaaminenkin on ilmaista jos et tahdo laittaa oikeaa rahaa likoon. Videohedelmäpeleistä suosituimpia mobiilipelinä on Starburst, jonka kiva mutta melko simppeli grafiikka sujuu hyvin pienemmälläkin ruudulla ja jossa on myös paljon bonusruutuja ja tähtisateen purkauksia, ei kai sen nimi muuten olisi Starburst. Sovelluksella navigoiminen ja pelien valitseminen on helppoa.

Vaikka iPad ei olekaan ihan puhelin, tekee mieli mainita että suomalainen Badland valittiin vuoden 2013 peliksi, valitsijana oli Apple itse. Monet pelit toimivat sekä puhelimen että tabletin näytöllä, tämä on valitettavasti yksi niistä jotka toimivat vain ja ainoastaan iPadilla.

Puhelimella voi pelata myös strategia- ja moninpelejä. Nyt ei tarvitse istua kotona rakentamassa avaruusimperiumia tai seikkailemalla rintavan haltiasoturittaren hahmossa pitkin maita ja mantuja, nyt voi istua bussissa tai kahvilassa tekemässä samaa. Suosittu Galaxy Online 2 – 7 miljoonaa pelaajaa – tarjoaa avaruuden valloitusta puhelimen ruudulla. Pelin voi ladata ilmaiseksi ja se on yhteensopiva Android-puhelimien kanssa, mutta kannattaa varoa: pelin sisällä voi tehdä ostoksia jotka saattavat alkaa houkuttaa vaikka olisi pyhästi päättänyt pelata vain ilmaiseksi.


»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa